Денис Никифоров: Театърът е магия

На 27 март отбелязваме Международния ден на театъра и по този повод ви представяме актьора Денис Никифоров, който също така е управител и преподавател в театрална школа за ученици и студенти Magic Art. Той каза в интервю пред репортер на BGVIPNEWS, че желанието му в днешния ден не е свързано с награди, а е свързано с това възможно най-скоро да заменим онлайн спектаклите и обучения с реални, предвид ситуацията свързана с пандемията от COVID-19.

Здравей Денис, какво е за теб театъра?

Театърът за мен е дисциплина. Актьорското майсторство изгражда много приятелства и всяка една пиеса е свързана с много пътувания и нови хоризонти. Спомням си емоциите от сцената още, когато започнах да посещавам школа по актьорско майсторство.

Кога за първи път се качи на сцената?

За първи път имах представление на сцена в първи клас. Тогава се записах да посещавам и школа по актьорско майсторство, и така до днес това е изкуство е част от мен.

Смяташ ли, че актьорското изкуство възпитава?

Разбира се, че да. Пример за това е участието ми в ролята на Денис Белята на 15 септември 2019 г. Тогава първокласниците от едно училище в родния ми град получиха ценни съвети за това как трябва да се държат в час. Сценария беше интересен и със сигурност те ще запомнят този първи учебен ден – благодарение на актьорското майсторство.

Как се роди идеята ти да преподаваш актьорско майсторство?

Това е една моя мечта още от дете. Няма нищо по-прекрасно от това да гледаш как се развиват и надграждат в изкуството младите таланти.

Кое е нещото на което ги учиш?

Най-напред да бъдат отговорни, дисциплинирани и да мислят. Това са нещата, на които учи актьорското майсторство съчетани с работа в екип, концентрация и отношение.

Строг ли си?

Дисциплината е нещо, на което държа изключително много. Без дисциплина нямаше да сме реализирали всичките проекти до този момент, които според мен не са никак малко.

Кога за последен път беше изненадва?

Щастлив съм, че хората около мен ме изненадват постоянно. На 12 март имах рожден ден и всичките ми близки хора около мен ме изненадаха. Лично аз искам да пазя изненадите за себе си, защото те са много ценни за мен и ме карат да се чувствам истински щастлив.

Какво е посланието на името на театрална школа Magic Art?

Magic Art е:
Магията на сцената.
Магията на изкуството.
Магията на таланта.
Magic Art е работилница за театрално изкуство. В школата по актьорско майсторство участват както ученици така и студенти. Основната идея е да се развива таланта на младите хора, които имат интерес към театралното изкуство. Участниците изучават основите на актьорската професия като се учат да съставят импровизирани етюди. Те също така изучават техники за усъвършенстване на правоговор, дишане и концентрация на вниманието. С течение на времето Magic Art се превръща и в блог, в който освен, че се публикуват новини свързани с дейността на участниците в театралната работилница – читателите се информират и с други новини свързани с изкуство както в национален, така и световен мащаб!

За ученици на каква възраст е подходяща школата?

Театралната школа е подходяща за:
Ученици от първи до четвърти клас.
Ученици от пети до седми клас.
Ученици от осми до дванайсети клас.
Студенти.

Каква е целта на Magic Art?

Целта на клуба е да се докоснете до актьорското изкуство и да натрупате нови зания за:
Театъра;
Концентрация на вниманието;
Дишане;
Правоговор;
Етюди;

Разкажи повече за флашмоба, който реализирахте по време на кампанията “Да изчистим България заедно”?

Театрална школа „Magic Art“ е партньор на кампанията „Да изчистим България заедно към bTV Media Group като настоящите актьори на школата се включиха с интересен флашмоб и почистване по време на инициативата. Идеите на актьорите на Magic Art са интерес за отразяване от медиите и това е причината да имаме редица медийни изяви.

Кое е нещото, за което благодариш в днешния ден?

Благодаря, че съм част от сцената вече 18 години! Благодаря за всяка една роля, която ми даде живота. Благодаря за всичко, което научих благодарение на това изкуство. Благодаря, че създадох с много труд, усилия, желание и енергия Театрална школа Magic Art. Благодаря за всеки един успех, радост и трепет. Обичам театъра и винаги ще бъде част от мен. Желанието ми в днешния ден не е свързано с награди, а е свързано с това възможно най-скоро да заменим онлайн спектаклите и обучения с реални. Това го казвам предвид пандемията от COVID-19. Желая много успехи на екипа на BGVIPNEWS, бъдете винаги пример за добри новини, пазете се и бъдете здрави!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s